16 september 2017 | 8:30 - 13:00 uur

GEO 2020 - License to operate (inschrijving gesloten)

GEO heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot dé beheerstandaard voor golfbanen. Ons land telt inmiddels 110 golfbaanbeheerders die werken met het kwaliteitszorgsysteem GEO. Met dit aantal loopt ons land voorop. Internationaal wordt inmiddels ook de waarde van het transparante kwaliteitszorgsysteem ingezien en de methode vindt bredere toepassing. Niet alleen omdat het een sterke troefkaart is in het overleg met overheden en stakeholders, maar bovenal omdat het golfbaanbeheerders de weg wijst naar meer kwaliteit tegen lagere kosten. Een welkome combinatie!

Deelname bedraagt € 20,- per persoon. Dit is inclusief toegang tot het KLM Open op de zaterdagmiddag, deelname aan het seminar en lunch. Exclusief het parkeren nabij The Dutch, parkeerkaart te bestellen via klmopen.nl.

Sprekers en onderwerpen

Opening door Richard Kooloos, Bestuurslid NGF (onder voorbehoud)

GEO: onCourse for the future
Jonathan Smith, de CEO van GEO, zal toelichten hoe GEO zich ontwikkelt in Europa als dé standaard voor golfbaanbeheer. Ook komt hij een primeur aankondigen.

GEO: Nut & Noodzaak
Joris Slooten, manager Beheer & Exploitatie (NGF), gaat, in het kader van de Green Deal Sportvelden, in op nut en noodzaak van het doorontwikkelen van GEO als onderdeel van de zelfregulering voor de golfsector.

GEO: Stappenplan
Ronald Buiting, Buiting Advies, licht het verbeterde begeleidingstraject naar certificering toe. Het resultaat mag er wezen: nog overzichtelijker en gebruiksvriendelijker. Ook zal Ronald de nieuwe publicatie 'Wegwijs in Natuurwetgeving voor Golfbanen' presenteren.

GIS: Datavisualisering
Guido Hamelink en Ronald Buiting gaan in op de kracht van het NGF-platform www.golfbaandataviewer.nl, de standaard die bestaande GIS-oplossingen verbindt.

GEO: Strategie & Communicatie
Tjeerd de Zwaan, voorzitter van de NGF-commissie Duurzaam!Golf, gaat in op het strategische belang van GEO.

GEO: Vogelvriendelijk beheer 
Jip Louwe Kooijmans, Vogelbescherming Nederland, zet zich al jaren in voor vogelvriendelijk beheer van golfbanen. Jip brengt ons een primeur en zal een volgende stap aankondigen in de missie van Vogelbescherming Nederland om golfbanen nog vogelvriendelijker te maken.

GEO: Succes in de praktijk
Dirk Jan Vink, Golfbaan Welderen en Golfbaan Bleijenbeek, en Hans Blaauw, Het Rijk Golfbanen, zetten in hun presentaties uiteen op welke wijze zij het GEO-proces in hun organisatie op strategisch niveau leidend gemaakt hebben.

Hans Blaauw, directeur Het Rijk Golfbanen: "Duurzaamheid is geen hobbyisme… Als het misgaat, moet het bij een controle duidelijk zijn wie er in het politiebusje stapt"

GEO: Nieuwe gezichten
De groep begeleiders die namens de NGF GEO-audits mag uitvoeren, is recent uitgebreid. De nieuwe begeleiders Johannes Regelink en Margreet ter Steege stellen zich voor. Max Zevenbergen, die recent als nieuwe GEO-verifier is erkend, wordt ook geïntroduceerd.

GEO: Uitreiking certificaten
Zoals gebruikelijk worden de golfbanen die recent gecertificeerd zijn in het zonnetje gezet en gehuldigd. Zij ontvangen uit de handen van GEO-directeur Jonathan Smith het certificaat. 

U kunt uw bezoek aan deze bijeenkomst combineren met een bezoek aan het KLM Open. Dit kunt u aangeven in het inschrijfformulier. Mocht u verhinderd zijn, dan kunt u zich ook afmelden voor deze bijeenkomst (button onder aanmelden!).

Programma

08:30 Ontvangst
09:00 Aanvang bijeenkomst
10:30 Pauze
12:30 Einde bijeenkomst met aansluitend lunch
13:00 Bezoek aan het KLM Open (op eigen gelegenheid)
Evenementenhal Gorinchem

Gorinchem (ZH)

› Routebeschrijving

Joris Slooten

Manager Ontwikkeling, beheer en exploitatie

06-54643489

joris.slooten@ngf.nl

Hoofdsponsor van het Nederlandse golf