14 september 2017 | 9:30 - 13:30 uur

Structurele Speelkwaliteit (inschrijving gesloten)

Laat u tijdens deze interactieve themaochtend informeren en inspireren! Nabij The Dutch en erna topgolf tijdens het KLM Open!

Deelname € 20,- per persoon. Dit is inclusief toegang tot het KLM Open op de donderdagmiddag, deelname aan het seminar, pauze en lunch. Exclusief parkeren nabij The Dutch, te bestellen via klmopen.nl.

Sprekers

Update Green Deal
Joris Slooten, manager NGF afdeling Banen/Beheer en Exploitatie. Joris geeft een beknopte update over de Green Deal.

Structurele speelkwaliteit in golf
Joris Slooten. Structurele speelkwaliteit verder uitgediept. Een vervolg op dit thema waar iedereen in de sector belang bij heeft.

Integrated Turfgrass Management (ITM)
Niels Dokkuma, Agronoom. Niels gaat met nieuwe inhoud verder in op Integrated Turfgrass Management en het borgen of verbeteren van de structurele speelkwaliteit op de eigen golfbaan. Met o.a. verschillende casestudies als praktijkvoorbeelden.

Good practices in ITM
Niels Dokkuma. Meerdere voorbeelden van good practices om tot structurele speelkwaliteit te komen.

Architectuur en structurele speelkwaliteit
Alan Rijks en Michiel van der Vaart, EIGCA golfbaanarchitecten. Alan en Michiel geven een toelichting op hoe ontwerp- en aanlegkwaliteit voorwaardelijk is voor structurele speelkwaliteit. Evenals het belang van goed onderhoud door vakmanschap.

Dit is hoe ik aan structurele speelkwaliteit werk!
Vincent de Vries, hoofdgreenkeeper GC De Hoge Kleij/J. De Ridder BV en Greenkeeper of the Year 2017. Vincent licht toe hoe hij praktisch te werk gaat in het verduurzamen van de greens, tees, fairways en semi-rough.

Practical & sustainable greenkeeping in Denmark
Per Rasmussen, Course Manager van Smørum Golf Klub. Winnaar van de 2017 Environmental Award van de Deense Golf Federatie. Per staat ook wel bekend als de ‘Fine fescue messias’. Een ware en praktische leider als het om verduurzaming van golfbaanbeheer gaat! Per licht zijn werkwijze en resultaten graag toe en beantwoordt natuurlijk vragen.

Doelstelling NGF vanuit afdeling Agronomie: het assisteren van golfbanen en –clubs op het gebied van Integrated Turfgrass Management (integraal beheer van greens, tees, fairways, semi-rough) middels onafhankelijke voorlichting en ondersteuning.

Programma

09:30 Ontvangst
10:00 Seminar (inclusief pauze)
13:00 Lunch
13:30 Mogelijkheid tot bezoek KLM Open
Evenementenhal Gorinchem

Gorinchem (ZH)

› Routebeschrijving

Niels Dokkuma

Agronoom

06-44166717

niels.dokkuma@ngf.nl

Hoofdsponsor van het Nederlandse golf