13 september 2018 | 9:00 - 12:30 uur

Themaochtend 'Kwaliteit golfbanen'

Graag nodigen wij u uit voor de Themaochtend 'Kwaliteit golfbanen'. De bijeenkomst wordt gehouden tijdens het KLM Open, waar u uiteraard een bezoek aan kunt brengen.

Onderwerpen en sprekers

Handboek Kwaliteit Golfbanen
Sjaak Groen, hoofddocent (HAS Den Bosch) en Niels Dokkuma, Duurzaam beheer/Agronoom (NGF). Introductie van de geheel nieuwe versie van het handboek uit 2014 welke ingrijpende aanpassingen vereiste. Sjaak Groen legt uit hoe je het handboek kunt toepassen. Niels Dokkuma gaat verder in op de inhoud.

Structurele speelkwaliteit vanuit de praktijk
Koert Donkers, Duurzaam beheer/Agronomie (NGF). Koert vertelt vanuit zijn achtergrond als hoofdgreenkeeper hoe hij vorm gaf aan duurzaam golfbaanonderhoud.

Het baanbeheerplan
Jos Opdam. Jos heeft een eigen adviesbureau en is daarnaast ook lid van de baancommissie van de Keppelse Golfclub. Jos gaat vanuit zijn jarenlange ervaring in op hoe een duurzaam baanbeheerplan te vervaardigen. Een 0-meting, de ontwikkeling van een visie en het vastleggen van doelstellingen zijn hierbij essentieel. Evenals het evenwicht tussen ambitieniveau en het beschikbare budget.

Dit is hoe ik aan structurele speelkwaliteit werk
Arjén Westeneng, hoofdgreenkeeper (GC De Woeste Kop/H4A Groen b.v.) en Greenkeeper of the Year 2018. Arjén licht toe hoe hij praktisch te werk gaat in het verduurzamen van de greens, tees, fairways en semi-rough.

Practical & sustainable greenkeeping in Denmark
Thomas Pihl, Course Manager van Furesø Golf Klub in Denemarken. Thomas werkt al jaren pesticidevrij, inclusief onkruidverdelgers, op een van de topbanen van Denemarken. Hij licht zijn werkwijze en resultaten graag toe en beantwoordt natuurlijk vragen.

Aansluitend kunt u genieten van een lunch. U kunt tevens uw deelname aan deze bijeenkomst combineren met een bezoek aan het KLM Open. Dit kunt u aangeven in het inschrijfformulier. Mocht u verhinderd zijn, dan kunt u zich ook afmelden voor deze bijeenkomst (klik op 'ik ben helaas verhinderd').

Deelname bedraagt € 20,- per persoon. Dit is inclusief lunch en toegang tot het KLM Open op de donderdagmiddag. Exclusief het parkeren nabij The Dutch, parkeerkaart te bestellen via klmopen.nl.

Programma

09:00 Ontvangst met koffie en thee
09:30 Start van het seminar (inclusief pauze)
12:30 Lunch en bezoek KLM Open
Evenementenhal Gorinchem

Gorinchem (ZH)

› Routebeschrijving

Hoofdsponsor van het Nederlandse golf